NEC heeft de doorbraak van Navarone Foor beloond met een nieuw contract. De oude verbintenis van de twintigjarige middenvelder liep door tot de zomer van 2013, maar de Nijmeegse club meldt donderdag dat Foor tot 2016 actief zal zijn in de Keizerstad.
Het jeugdexponent van de Eredivisionist maakt sinds dit seizoen deel uit van de hoofdmacht en geniet het vertrouwen van hoofdtrainer Alex Pastoor. Foor speelde reeds 23 competitiewedstrijden en is steeds vaker basisspeler: de laatste zeven duels startte hij, voornamelijk als rechtsbuiten.
Foor, die deze jaargang nog niet scoorde maar wel al vier keer als aangever fungeerde, is van origine een aanvallende middenvelder, maar wordt door de aanwezigheid van Lasse Schöne steevast gepositioneerd op de vleugel. Laatstgenoemde verlaat NEC aan het einde van dit seizoen echter, waardoor in de volgende jaargang een stek achter de spits mogelijk lonkt voor zijn vijf jaar jongere ploeggenoot.
"Ik ben blij met het vertrouwen dat de club uitspreekt door middel van dit nieuwe contract”, reageerde Foor verheugd op het nieuws. ”De komende jaren wil ik me vooral blijven ontwikkelen en veel betekenen voor NEC.”
Joshua Smits
Ook Joshua Smits verbond zich langer NEC. De doelman wacht nog altijd op zijn debuut, maar de club is tevreden met zijn ontwikkeling. Het contract van Smits loopt nu door tot medio 2014. In de verbintenis is een eenzijdige optie genomen voor nog één jaar. "Ik heb dit seizoen enorm veel geleerd en me gelukkig snel aan kunnen passen. Ik ben blij met de beloning in de vorm van een contract en heb er veel vertrouwen in dat er nog veel mooie momenten aan gaan komen”, aldus de negentienjarige sluitpost, die afgelopen jaar over kwam van amateurvereniging De Treffers.