Het contract tussen NEC en trainer Alex Pastoor is verlengd met één jaar. Dit meldt NEC woensdagmiddag op de clubwebsite. Het contract met Pastoor zou aankomende zomer aflopen en er werd al lang gesproken over een contractverlenging. Afgelopen zondag zei de trainer al dat een mogelijke contractverlenging dichtbij was.
De oefenmeester is inmiddels bezig aan zijn tweede seizoen in Nijmegen. Met NEC staat hij in het huidige seizoen op de zevende plaats in de Eredivisie, terwijl hij vorig seizoen eindigde als achtste. In de play-offs werd NEC echter uitgeschakeld door aartsrivaal Vitesse. Er kan dus worden gesproken over een goede samenwerking tussen de club en de trainer.
Technisch directeur Carlos Aalbers is verheugd met de contractverlenging. "We zijn blij dat we de samenwerking met Alex Pastoor met een jaar kunnen verlengen, omdat we de afgelopen periode gezamenlijk stappen hebben gemaakt met betrekking tot de twee peilers van de club; presteren en ontwikkelen. We zijn dan ook verheugd dat we de ingeslagen weg nog met minimaal een jaar samen met Alex Pastoor een vervolg kunnen geven", reageert Aalbers.
Pastoor ziet zijn club ontwikkelen en voelt zich op zijn plek in Nijmegen. "NEC ontwikkelt zich op allerlei vlakken”, zegt Pastoor. “De ambities van de club, de Nijmeegse ambiance en de verdere professionalisering van de organisatie, daar kan ik mijn bijdrage aanleveren. De eindverantwoordelijkheid voor de resultaten van de hoofdmacht van NEC sluiten nauw aan bij mijn persoonlijke ambities en de fase van mijn ontwikkeling als trainer/coach. Ik voel me dan ook prima op mijn plek bij NEC."