Ole Romeny staat volgens dagblad De Gelderlander in de concrete belangstelling van het Duitse Schalke 04 en de Keuken Kampioen divisie-clubs FC Emmen en Roda JC. NEC wil de aanvaller echter niet laten gaan zolang er deze maand geen nieuwe spits is aangetrokken.

Romeny beschikt over een aflopend contract bij de Nijmegenaren, maar momenteel vindt de club hem te belangrijk om hem weg te doen. Dat komt mede doordat hij een goede indruk achterliet op het trainingskamp in Spanje.
NEC heeft momenteel met Romeny en Akman twee ‘fitte’ spitsen in de selectie. Pedro Ruiz is geopereerd aan zijn knie en is voor de rest van het seizoen uitgeschakeld.

Romeny, die ondanks zijn vijfde seizoen bij de NEC-selectie pas 21 jaar oud is, komt dit seizoen weinig in actie voor NEC. In de eerste seizoenshelft stond de spits slechts één keer in de basis en viel hij tien keer in. Hij scoorde bovendien in de bekerwedstrijden tegen Capelle en SC Cambuur, waar hij wel in de basis stond.

Vorig seizoen werd Romeny al verhuurd aan Willem II, maar dat werd geen succes. De Tilburgers maakten afgelopen zomer geen gebruik van een optie tot koop, waardoor Romeny vanaf juli transfervrij kan vertrekken uit De Goffert.

Foto: Orange Pictures