NEC heeft woensdag bevestigd dat Ole Romeny op huurbasis vertrekt naar Willlem II. Daarbij hebben de Tilburgs een optie tot koop bedongen. Romeny gaat daarmee Mike Trésor Ndayishimiye achterna. Algemeen directeur Wilco van Schaik reageert de transfer.

“We hebben de afgelopen periode veel gesprekken gehad met Ole en zijn management in het kader van zijn ontwikkeling”, begint Van Schaik tegenover de clubsite. “Hierin hebben we samen een bewuste keuze gemaakt door hem in een andere omgeving die volgende stap in zijn ontwikkeling te laten zetten. Wij denken dat Willem II een club is waar hij zich, gezien zijn kwaliteiten, verder kan ontplooien. Wij wensen Ole heel veel succes in Tilburg!”

Ole Romeny reageerde op de clubsite van Willem II op zijn transfer:  “Willem II heeft een speelstijl die mij erg aanspreekt. Aanvallend en verzorgd voetbal. Ik wil zoveel mogelijk minuten maken en laten zien wat ik kan. Ik heb er zin in”, aldus Romeny.

Deze transfer geeft NEC weer de gelegenheid een versterking aan te trekken. Van Schaik zei in de Jarda Podcast eerder dat er iemand verkocht moest worden om een andere speler aan te trekken. Een aanvallende versterking is dan logisch, wordt de deur hier op een kier gezet voor Kaj de Rooij?

Foto: Rob Koppers