Stefan Mauk keert terug naar Australië. NEC verhuurt de middenvelder aan Melbourne City, de club waar hij tussen 2012 en 2016 al voor speelde. Zijn avontuur in Nederland werd geen succes. Er is een optie tot koop en een doorverkooppercentage in de deal betrokken.

Een verhuur van Mauk is opmerkelijk te noemen. Twee weken geleden sloot technisch directeur Remco Oversier een dergelijke constructie nog uit. "Daar is absoluut geen sprake van. Mauk zit momenteel in Australië, bij de Onder 23. Wij gaan geen spelers op die manier verhuren. Verkoop is bespreekbaar, als het voor onze prijs is, en anders blijft hij gewoon bij NEC."
 
Nu is de uitleg van Oversier als volgt: "Stefan heeft bij NEC een moeilijk jaar achter de rug en gezien de huidige bezetting op de posities waar hij voor in aanmerking komt, is het nog maar de vraag hoe zich dat dit seizoen gaat ontwikkelen. Zoals elke speler heeft hij de ambitie om veel speelminuten te maken en bij Melbourne City FC heeft hij daar komend seizoen naar alle waarschijnlijkheid meer kans op dan bij ons."

"Het is voor beide partijen een goede uitkomst: Stefan krijgt op deze manier de kans om in een voor hem vertrouwde omgeving weer minuten te maken en het biedt NEC aan de andere kant weer ruimte in het spelersbudget."

Tijdens de eerste training op 3 juli was Mauk nog aanwezig, maar in dezelfde week vloog de 21-jarige middenvelder naar zijn thuisland om met Australië onder 23 kwalificatiewedstrijden voor het Aziatische kampioenschap te spelen. Mauk en zijn ploeggenoten wonnen alle drie wedstrijden.

Mauk verliet City in januari 2016 voor Adelaide United, waarmee hij direct kampioen werd. Vervolgens maakte hij de overstap naar NEC, waar trainer Peter Hyballa het totaal niet in hem zag zitten.

Foto: David van Haren