Thibo Baeten vervolgt zijn carrière in zijn thuisland. KV Beerschot huurt de jonge spits (20) voor een seizoen van NEC. Bij de deal is een optie tot koop bedongen door de club uit de eerste klasse B. Baeten ligt in Nijmegen vast tot de zomer van 2024. 

Baeten werd afgelopen seizoen verhuurd aan de O19 van Torino, waar hij geen indruk kon maken. Het seizoen ervoor werd hij door Wilco van Schaik in de winterstop naar Nijmegen gehaald. NEC betaalde een transfersom aan Club Brugge en Baeten tekende voor 3,5 seizoen, maar kon de technische leiding niet bekoren. Hij speelde in de Keuken Kampioen Divisie 10 duels en kwam daarin tot één doelpunt.

Ted van Leeuwen laat via de officiële kanalen voor het eerst in hele lange tijd iets van zich horen met deze transfer. “Het afgelopen seizoen is voor Thibo een goede leerschool geweest. Thibo heeft veel speeltijd gehad bij het onder 19 elftal van Torino FC. Toen het Belgische Beerschot bij ons aanklopte voor een nieuwe huurovereenkomst van Thibo, waren beide partijen het al gauw eens. We wensen hem veel succes bij Beerschot.”

Baeten Thibo 2020 Helmond Sport 2021 NEC Orange