Een dominant NEC heeft FC Volendam met minieme cijfers verslagen. In de Goffert werd het 1-0, maar met een wat scherper vizier had de score behoorlijk wat hoger kunnen uitvallen. Desondanks zet NEC het goede spel en de goede resultaten voort: de overwinning op de Volendammers is de vijfde op een rij.

NEC begon met dezelfde basisopstelling waarmee het de laatste weken ook Roda JC (3-1), FC Den Bosch (4-1), Helmond Sport (7-0) en Jong PSV (2-0) had verslagen. Volendam stak in wisselvallige vorm. Een 3-4 nederlaag tegen Roda werd opgevolgd door een 1-5 overwinning op Den Bosch. Toch moest trainer Rogier Meijer al snel aan zijn elftal sleutelen. Na tien minuten viel Rens van Eijden geblesseerd in duel met een Volendam-aanvaller. Kevin Bukusu nam zijn plek achterin in.

Toch leek dat NEC niet af te leiden, want de eerste kans vloog er meteen in. Jordy Bruijn werd op de rand van de zestien neergehaald door Marco Tol en Elayis Tavsan krulde de de vrije trap prachtig in de korte hoek. Daarmee scoorde hij zijn vijfde goal in de laatste zes wedstrijden. Twee minuten later maakte hij bijna zijn tweede van de wedstrijd, maar na zijn uitbraak werd zijn poging geblokt en tot corner verwerkt. Die hoekschop werd door Edgar Barreto naast gekopt.

Na de openingstreffer kwam Volendam niet meer dichtbij de goal van Mattijs Branderhorst, het was juist NEC dat de 2-0 bleef zoeken. Toch miste NEC, zoals vaker dit seizoen het echte killersinstinct om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Rangelo Janga en Javier Vet kregen beide nog kansen voor de rust, maar misten. Ook na rust bleef hetzelfde spelbeeld te zien: NEC dat het meeste balbezit en de meeste kansen had, maar deze ook allemaal niet verzilverde.

Tegen het einde van de wedstrijd kreeg Volendam daardoor de stille hoop dat er toch nog iets te halen viel, maar hun aanvallende intenties vonden telkens hun Waterloo bij keeper Branderhorst. Pas in de 92’ste minuut wisselde Meijer voor het eerst vrijwillig. Elayis Tavsan, moegestreden door het countervoetbal waar NEC het laatste kwartier op leunde, werd vervangen door Thomas Beekman. Hij had de laatste kans van de wedstrijd, maar schoot van ver over. Hiermee volgde hij het voorbeeld van zijn ploeggenoten, want de 1-0 bleef op het scorebord.

Desondanks doet NEC uitstekende zaken tegen een zwak FC Volendam, dat als nummer zeven op liefst negen punten achterstand komt van NEC. Vrjidag volgt alweer het derde duel in tien dagen voor NEC, dan is TOP Oss de tegenstander.

Scoreverloop:
20′ Elayis Tavsan (vrije trap) 1-0

Gele kaarten: Edgar Barreto (NEC), Mohammed Betti, Jay Kruiver (FC Volendam).

Scheidsrechter: Dennis Higler

Opstelling NEC: Mattijs Branderhorst; Bart van Rooij, Edgar Barreto, Rens van Eijden (11′ Kevin Bukusu), Cas Odenthal, Souffian el Karouani; Jordy Bruijn, Javier Vet, Dirk Proper; Elayis Tavsan (92′ Thomas Beekman), Rangelo Janga.

Opstelling FC Volendam: Joey Roggeveen; Mohammed Betti (68′ Jay Kruiver), Marco Tol, Micky van de Ven, Derry John Murkin; Francesco Antonucci, Alex Plat, Boy Deul; Zakaria el Azzouzi (81′ Calvin Twigt), Samuele Mulattieri, Ibrahim el Kadiri (81′ Martjin Kaars).

Foto: Rob Koppers