Voor het uitleveren van spelers aan het Europees kampioenschap 2016 en de EK-kwalificatie heeft NEC 13.235,51 euro ontvangen van de UEFA. Dit geld heeft NEC te danken aan Hannes Halldorsson, die stuntte met IJsland door de kwartfinale te bereiken door Engeland te verslaan. 

NEC verhuurde Halldorsson het laatste halfjaar ter voorbereiding op het EK aan FK Bodø/Glimt, maar stond nog wel onder contract in Nijmegen. Op het EK miste hij vervolgens geen minuut van de vijf wedstrijden. In dienst van NEC keepte hij ook drie wedstrijden voor de EK-kwalificatie, waaronder tegen het Nederlands elftal. In die wedstrijd hield Halldorsson de nul en won IJsland met 1-0. 

Deze financiële opsteker van NEC steekt echter schril af in vergelijking met andere clubs. Ajax ontvangt ruim vijf ton, terwijl PSV de twee ton passeert. Ook Jupiler League-clubs als Almere City, VVV Venlo en FC Den Bosch hebben meer verdiend aan het EK dan NEC. In totaal hebben alle Nederlandse clubs 1,3 miljoen euro ontvangen van de UEFA.