NEC is veilig na een uiteindelijk verrassende zege op ADO Den Haag. Bij rust leidden de Hagenaars met 1-0, toch trok NEC aan het langste eind: 2-3.

In een bar slecht duel met een scherper Den Haag waren de eerste speldeprikjes van Nijmeegse zijde. Een slaapmoment van Mitchell Burgzorg leidde de eerste treffer in. De back had een slechte aanname, lette niet op de omschakeling van ADO waarna via drie schijven de bal door Bram Nuytinck achter Babos binnenviel.

Na rust begon Den Haag weer beter en in de 53e minuut was het Wesley Verhoek die met een slap schot Babos wist te verrassen. Een zeldzaam foutje van de doorgaans uiterst betrouwbare Hongaar. Toch kwam NEC meer aan het voetballen toe en dat was te danken aan Rick ten Voorde. De 18-jarige spits, ingevallen voor Burgzorg in de rust, was continue aanspeelbaar, sterk aan de bal en liet zien een talentvolle optie te zijn voor de posities voorin. Hij was ook uiterst alert toen Saidi Ntibazonkiza een goede actie op links besloot met een dito voorzet: Ten Voorde kopt knap binnen.

De volgende goal viel nog geen vijf minuten later: uit een vrije trap van John Goossens’ befaamde linker ging de bal via de kluts achter doelman Coutinho. Een tweede dode spelmoment (slechts acht minuten na de goal van Rick ten Voorde) levert zelfs de volle winst op. Jeffrey Sarpong, matig spelend maar altijd in het bezit van een goede corner of vrije trap, vindt Patrick Pothuizen die in zijn 400e wedstrijd raak schiet en NEC voor dit seizoen in veilige haven brengt.