Ondanks het feit dat NEC afgelopen seizoen promoveerde, staat de Nijmeegse club veertiende in de lijst van begrotingen die vanochtend door VI werd gepubliceerd. De begroting zou 10 miljoen euro bedragen.

Hiermee staat NEC dus onderin de middenmoot. De ploegen die een lagere begroting hebben dan NEC zijn de andere twee promovendi (Go Ahead Eagles en SC Cambuur), RKC Waalwijk en Fortuna Sittard. Die vier ploegen staan in deze lijst dicht bij elkaar, want waar Go Ahead vijftiende staat met 8,5 miljoen euro sluit Fortuna de lijst af met een begroting van 7,5 miljoen euro.

Dat Ajax in deze lijst dik bovenaan staat mag geen verrassing heten. De Amsterdammers hebben een begroting van 160 miljoen euro, zestien keer (!) zoveel als NEC. Dit verschil was helaas ook terug te zien op het veld zaterdag. Op plek twee staat PSV met een begroting van 85 miljoen, net iets meer dan de helft van Ajax dus. Verder staan er geen verrassingen in de lijst. PEC Zwolle, tegenstander van NEC aankomende vrijdag, staat twaalfde met een begroting van 12,7 miljoen euro.

Foto: Rob Koppers