NEC heeft zich prima hersteld van de veegpartij van vorige week bij ADO Den Haag. Tegen koploper PSV pakten de Nijmegenaren zondagmiddag in de laatste minuut van de wedstrijd een punt. Verdediger Ramon Zomer was het goudhaantje.
Tegenstander PSV wist zondagmiddag om half vijf dat er gewonnen moest worden na de late overwinningen van kampioensconcurrenten Ajax en FC Twente eerder op de middag. Die indruk wekte de koploper in het eerste half uur van de wedstrijd echter geen moment. Het spel was slap, inspiratieloos en liep bepaald niet over van enthousiasme. Helaas voor de goedgevulde Goffert ging NEC lange tijd mee in het povere spel van de Eindhovenaren. Buiten wat kleine kansjes was er voor de toeschouwers niet veel te genieten in de eerste helft en was er van het goede voetbal in de openingsfases van de voorbij weken weinig terug te zien.
Het spektakel bewaarden beide ploegen voor de laatste vijf minuten voor de rust. Uit het niets was het opeens Leroy George die vanaf een meter of twintig prachtig raak schoot. Het was de ultieme revanche voor het verprutsen van een enorme kans enkele minuten eerder. De geboren Surinamer sneed in de veertigste minuut vanaf zijn vertrouwde rechterflank naar binnen en haalde met links fantastisch uit: 1-0.
Lang kon NEC niet genieten van de voorsprong. PSV-back Manolev kwam enkele minuten later maar weer eens op over de rechterflank en zijn voorzet kwam nu wel een keer aan. Balazs Dzsudzsak was bij de tweede paal alert en schoot alweer zijn zestiende doelpunt van het seizoen binnen. Het was naast een schot op de lat van Jeremain Lens pas de tweede kans die de Eindhovenaren creëerden.
In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders dan in de eerste 45 minuten. Slecht voetbal van beide kanten en weinig grote kansen. Tot er in de 64e minuut, net als in de eerste helft, zomaar ineens een doelpunt viel. Nu was het PSV dat scoorde. Jeremain Lens worstelde zich langs NEC-verdediger Amieux en schoot de bal hard achter doelman Jasper Cillessen.
In de slotfase bracht NEC-coach Wiljan Vloet in de persoon van Rick ten Voorde een extra spits in. De aanvaller kwam erin voor pechvogel Niels Wellenberg, die zich verstapte en zich zodoende moest laten wisselen nadat hij eerder in de wedstrijd zelf was ingevallen voor Nathaniel Will. De omzetting resulteerde echter niet in grote kansen en de 1-3 leek dichterbij te zijn dan de 2-2. Tot daar in de laatste minuut van de officiële speeltijd opeens Ramon Zomer was. De aanvoerder sprong het hoogst na een voorzet van Leroy George en knikte zo de gelijkmaker binnen. En met een beetje geluk was het zelfs nog een driepunter geworden voor de Nijmegenaren, ware het niet dat een spectaculaire omhaal van de verder onzichtbare Vleminckx naast ging.
En zo speelde NEC al weer voor de twaalfde keer dit seizoen gelijk. Al voelde het vandaag, in tegenstelling tot het grootste deel van de elf voorgaande puntendelingen, als een winstpunt.
Voor foto’s klik hier.