Het McDOS Goffertstadion zal vanaf 1 juli weer Goffertstadion gaan heten. Zes jaar geleden werd Stadion De Goffert omgedoopt tot het McDOS Goffertstadion. Hiermee werd het bedrijf van ‘Sponsor van de 20e eeuw’, Frans Hendriks, naamgever van de thuishaven van de Nijmeegse Eredivisionist.

Na de verkoop van de Nijmeegse distributeur in 2008, is de naam McDOS nog wel enkele jaren onderdeel geweest van de communicatie van de nieuwe eigenaar Copaco. Maar inmiddels wordt uitsluitend nog de naam McDOS-net gebruikt voor het partnerconcept van de ICT distributeur uit Eindhoven.

"Hendriks en McDOS maken een belangrijk onderdeel uit in de clubhistorie die de laatste twee decennia is opgebouwd", legt algemeen directeur Jacco Swart uit op de clubsite van NEC: "Naast naamgever van het stadion heeft Frans als supporter, investeerder en ondernemer een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de club. En daar zijn wij hem enorm dankbaar voor. Zo is hij met zijn bedrijf en merken meerdere malen shirtsponsor geweest van NEC."

"Wij hebben er alle vertrouwen in dat Frans tot in lengte van jaren verbonden zal blijven aan zijn club NEC." McDOS was sinds 1990 als sponsor verbonden aan NEC. Indien zich een goede opvolger als naamgever van het stadion zal aandienen, houdt NEC de mogelijkheid open om die naam aan het Goffertstadion te verbinden.
Bron: Voetbalzone