NEC zakt steeds dieper in de malaise. De geplaagde Nijmeegse ploeg liep zondagmiddag bij Sparta opnieuw tegen een competitienederlaag op: 2-0. De stuurloze formatie zal er dit seizoen zijn handen vol aan hebben om de nacompetitie te ontlopen. NEC, opnieuw onder leiding van het interimduo Wim Rip-Wilfried Brookhuis, begon zondagmiddag nog wel aardig.
Vooral door de inbreng van Saïdi Ntibazonkiza. De Burundese aanvaller stond voor het eerst sinds zijn werkweigering (vlak voor de start van de competitie) weer eens in de basis. Ondanks gebrek aan spelritme was hij met afstand de gevaarlijkste Nijmegenaar. Na ruim een kwartier gleed Ntibazonkiza simpel langs zijn bewaker Slijngaard. Hij legde terug op Rutger Worm maar die verplaatste slechts lucht.

Het evenwicht werd drie minuten voor de pauze onverwacht doorbroken. In het voordeel van de thuisclub, maar met erg veel medewerking van de bezoekers. Sparta-aanvaller Edouard Duplan bevond zich bij de cornervlag in een uitzichtloze positie. De Fransman werd echter uit de brand geholpen door Youssef El-Akchaoui die er een woeste tackle uitgooide. Het kwam de verdediger op een gele kaart te staan. Maar het vervolg was nog veel rampzaliger. Gábor Babos kreeg niet meer dan een slap handje tegen de vrije trap van Kevin Strootman aan, ook de reddingspoging van Björn Vleminckx liet te wensen over. Via het lichaam van Rutger Worm viel de bal voor de voeten van Erik Falkenburg, die simpel raak kon knallen: 1-0.
Na de hervatting kwam NEC er niet meer aan te pas. Met een desperate actie wist Ramon Zomer nog te voorkomen dat Bodul de Rotterdammers in veilige haven zou loodsen, maar het was slechts uitstel van executie. El-Akchaoui liet zich simpel uitspelen door Falkenburg en via het lichaam van Zomer liet de Sparta-middenvelder zijn tweede treffer van de middag aantekenen: 2-0.
Verslag: De Gelderlander