Drama in Dordrecht. NEC is door de plaatselijke FC, uitkomend in de Jupiler League, uitgeschakeld in het bekertoernooi. Het werd 4-3.
De uitschakeling was bij rust al vrijwel definitief. NEC stond toen met 3-1 achter en moest met tien man verder na een rode kaart van John Goossens. Het begon allemaal zo goed. Thomas Chatelle zorgde na 9 minuten voor de 1-0 voorsprong. Binnen vijf minuten later keken de mannen van Vloet alweer tegen een achterstand aan. Huijmans zorgde met een onhoudbare vrije trap voor 1-1. Kort daarna schoot Lopes schoot FC Dordrecht zelfs naar een 2-1 voorsprong.
In de 37e minuut is het 3-1 en lijkt NEC uitgespeeld. Eric Quekel scoort na weer een vrije trap van Huymans. Het drama werd compleet nadat John Goossens na een forse charge met rood van het veld moest en Thomas Chatelle tevens het veld geblesseerd moest verlaten.
Na rust begon NEC goed aan de tweede helft. Bjorn Vleminckx zorgde voor de aansluitingstreffer: 3-2. Tien minuten later was alle hoop echter vervlogen. Van Hintum scoort 4-2 voor de Dordtenaren. In blessuretijd werd het nog 4-3 uit een strafschop benut door Lasse Schöne, maar scheidsrechter Ruud Bossen floot na de goal gelijk af.
Het al oude cliché kan alweer uit de kast dat NEC zich nu volledig op de competitie kan richten. De nederlaag zal echter nog doorwerken door de rode kaart van Goossens en de blessure van Chatelle.