NEC heeft Mathias Bossaerts aangetrokken. De 22-jarige verdediger komt over van KV Oostende uit België en tekent een contract voor drie seizoenen in Nijmegen.


"Ik ben blij om bij NEC te zijn", aldus Bossaerts op de clubsite. "Ik heb in een vroeg stadium al contact gehad en de plannen, in combinatie met het enthousiasme en de vasthoudendheid van iedereen bij de club, hebben me voor deze stap doen kiezen. NEC is een mooie club met een trouwe achterban en ik kijk er naar uit om hier wedstrijden te mogen gaan spelen."

Technisch directeur Remco Oversier: "Met Mathias halen we een sterke centrale verdediger, die ondanks zijn nog jonge leeftijd al veel heeft meegemaakt, hoogtepunten, maar ook zware tijden. De afgelopen jaren zijn voor hem niet verlopen zoals hij had gehoopt, maar wij zijn er van overtuigd dat wij zijn potentieel tot wasdom kunnen laten komen. Wij geven Mathias hier alle tijd en ruimte voor, zodat we de komende seizoenen veel plezier aan hem gaan beleven."

 De Belg was op een zijspoor beland bij Oostende, dat graag van hem af wilde. De club zette Bossaerts onlangs zelfs terug naar de beloften. Volgens Belgische media zou het voormalig talent van Manchester City aanvankelijk ‘nee’ hebben gezegd tegen een overstap naar NEC.

Bossaerts stond bij Anderlecht te boek als een toptalent en vertrok op jonge leeftijd naar Manchester City. Daar brak hij niet door, waarna hij naar Oostende ging. Mede door blessures werd hij daar nooit een vaste waarde. Het contract van Bossaerts bij Oostende liep nog een jaar door.

De komst van Bossaerts betekent mogelijk dat er voor het einde van de transferperiode een verdediger gaat vertrekken bij NEC.

Bossaerts werd dinsdagochtend gepresenteerd op basisschool NSV2 in De Hazenkamp.

Foto: Rob Koppers