NEC gaat zich meteen na het inluiden van 2024 voorbereiden op de tweede seizoenshelft. De Nijmegenaren trekken naar Alhaurín El Grande en ForzaNEC is ook daar van de partij. Net als vorig jaar verblijven de spelers en staf op het La Cala Golf Resort.

Vooral de eerste keer zal blijven hangen. Door coronaperikelen gingen de Nijmegenaren toen halsoverkop weer op huis aan. Vorig jaar was het echter beter vertoeven voor spelers en staf. Al was er de eerste dagen van Spaans weer nog niks te bekennen. Vorig seizoen was het trainingskamp al in december. Door het WK in Qatar begon de winterstop toen wat eerder.

Dit jaar zal NEC zich van 2 tot en met 7 januari 2024 begeven in Zuid-Spanje. Dat is één dag minder dan vorig jaar. Toen speelden de Nijmegenaren een oefenwedstrijd tegen FC Emmen. NEC verloor toen in Estepona met 3-2 van de latere degradant. Dit jaar wordt er ook een oefenwedstrijd afgewerkt. Tegen wie of wanneer precies maakt de club nog niet bekend.

Precies één week na terugkomst begint de tweede seizoenshelft alweer voor Rogier Meijer en zijn selectie. NEC gaat dan op bezoek in de Kuip om het op te nemen tegen Feyenoord.