NEC heeft haar gewenste versterking binnen. Lasse Nielsen versterkt de selectie van de Nijmegenaren en tekent tot medio 2017. Investeerders Jack Bongers en Marcel Boekhoorn betalen de transfersom, ongeveer 300.000 euro.
Technisch directeur Edo Ophof op de clubwebsite: "Lasse Nielsen is een zeer welkome toevoeging aan onze selectie. Hij bezit de kwaliteiten die we in een verdediger zochten: kopsterk, snel en sterk in duels. Met Lasse hebben wij onze verdediging compleet gemaakt, niet alleen voor dit seizoen maar ook voor in de toekomst."
Volgens Nielsen kwam de transfer snel tot stand. "Het is allemaal zo snel gegaan. Vorige week was er nog niets aan de hand, nu ben ik hier in Nijmegen. Ik heb ontzettend veel zin om te beginnen."
Nielsen (26) is een rechtsbenige verdediger en komt over van Aalborg. Daar speelde hij zijn hele profcarrière. Hij kwam eenmaal uit voor het Deense nationale elftal. Het contract van Nielsen zou komende zomer aflopen. De Deen kan centraal achterin zowel op rechts als links uit de voeten. Morgen wordt Nielsen gepresenteerd aan pers en sponsers.