Zaterdagavond zal NEC het opnemen tegen de nummer 17 van de ranglijst, Willem II. Het onderlinge verschil tussen de twee ploegen is echter maar 3 punten. Een overwinning op de Tilburgers is dus meer dan welkom om zo uit de buurt te blijven van de onderste regionen.
Beide ploegen hadden vorig weekend een slechte dag. Willem II had niets in te brengen bij PSV en kwam genadig weg met een 3-1 nederlaag. NEC ging in eigen stadion kansloos onderuit tegen Heracles. De Nijmegenaren hebben wel het voordeel gehad van een midweekse inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht, waar de nare nasmaak van zondag werd weggespoeld met een meer dan verdiend punt.
NEC lijkt de ploeg uit Tilburg te treffen op een goed moment. Uit de laatste zeven wedstrijden pakten de tricolores slechts drie punten. Tussendoor werd de ploeg ook nog uit het KNVB-bekertoernooi gekegeld door rivaal NAC Breda.
Traditioneel heeft NEC het echter niet makkelijk in het Koning Willem II stadion. Van de laatste elf treffen wisten de Nijmegenaren er slechts één te winnen. Tweemaal werd het gelijk. Die ene overwinning werd echter wel behaald in de meest recente editie. Op 13 december van het vorig jaar werd het 1-2. Jhonny van Beukering en Rachid Bouaouzan zetten de Nijmeegse formatie op een comfortabele 0-2 voorsprong. Nota bene verdediger Rens van Eijden (foto), nu NEC’er, maakte de wedstrijd tien minuten voor tijd nog spannend door namens Willem II tegen te scoren.
De wedstrijd in Tilburg begint op zaterdag 3 oktober om 19:45 uur en staat onder leiding van Roelof Luinge.