Het nieuwe Eredivisieseizoen begint in het weekend van 14 en 15 augustus. NEC begint meteen met een kraker. Op zaterdag 14 augustus gaat de Nijmeegse ploeg namelijk op bezoek bij de kampioen van vorig jaar, Ajax. De KNVB maakte vandaag het volledige conceptprogramma van de competitie bekend.

Na de wedstrijd tegen Ajax speelt NEC haar eerste thuiswedstrijd in de Eredivisie sinds 7 mei 2017. PEC Zwolle komt op vrijdagavond 20 augustus op bezoek in de Goffert. De formatie uit Zwolle was toevallig in het laatste Eredivisieseizoen van NEC in 2016/2017 ook de eerste tegenstander die op bezoek kwam in Nijmegen. Toen werd het 1-1. In de twee wedstrijden na het treffen met PEC gaat de ploeg van Rogier Meijer eerst op bezoek bij Heracles Almelo en daarna komt Willem II langs in Nijmegen.

De terugkeer van NEC in de Eredivisie betekent natuurlijk ook dat de Gelderse derby’s weer terug zijn. De eerste derbyday van het jaar zal zijn op 17 oktober. Dan steken de Arnhemmers de Waal over richting de Bloedkuul voor de eerste Gelderse derby van het seizoen. Later in het seizoen wordt de return tussen de twee Gelderse rivalen gespeeld, vermoedelijk op carnavalszondag op 27 februari. Vermoedelijk, want vanaf speelronde 22 staan speeldagen nog niet vast. Die volgen later in het seizoen (na Kerstmis).

NEC sluit het seizoen af met eerst een uitwedstrijd in Eindhoven tegen PSV en in de laatste speelronde een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. Het volledige concept competitieprogramma vind je op de website van de Eredivisie.