Zaterdagavond hervat NEC het seizoen met een competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. De ploeg van Alex Pastoor won de laatste drie duels voor de interlandperiode – FC Volendam (beker), FC Utrecht en Feyenoord kregen klop – en is daardoor opgeklommen naar een dertiende plaats. Om zich optimaal voor te kunnen berieden op het treffen met Roda, zullen de Nijmegenaren zowel donderdag als vrijdag achter gesloten deuren trainen. 
Het is niet de eerste keer deze jaargang dat NEC een besloten oefensessie zal afwerken. Zo waren waren er op de afsluitende training voor de uitmatch bij Feyenoord (0-1 winst) ook geen pottenkijkers aanwezig, terwijl er vorige maand zelfs in het geheim een vriendschappelijke wedstrijd met eerstedivisionist Go Ahead Eagles (4-2 winst) op het programma stond stond.
Mochten Pastoor en co er komend weekeinde in slagen directe concurrent Roda op een verliespartij te trakteren, dan naderen zij het linkerrijtje. Heracles Almelo bezet momenteel een negende stek met zestien punten; NEC vergaarde er in de eerste twaalf duels dit voetbaljaar dertien.