Ted van Leeuwen is tevreden over NEC-trainer Rogier Meijer. Dat zei de technisch directeur vanochtend in een interview met de Gelderlander. Van Leeuwen voegt daaraan toe dat NEC in de winterstop op zoek gaat naar een nieuwe spits. “Het is een realistisch scenario dat er in de winterstop wat gaat gebeuren.”

NEC begon dit seizoen erg sterk en stond stevig in het linkerrijtje, maar in de afgelopen vier wedstrijden werden er maar twee punten gepakt. Ondanks de tegenvallende resultaten van de laatste weken staat de positie van Meijer niet ter discussie. “Ik ben tevreden over Rogier. Het lijkt mij voor beide partijen goed om verder met elkaar te gaan”, zegt Van Leeuwen. Over een nieuw contract hebben NEC en Meijer het echter nog niet gehad, omdat ze worden ‘opgeslokt in de dagelijkse gang van zaken’.

Nieuwe spits

De spitspositie bij de Nijmegenaren is niet rijkelijk bezet. Naast Ali Akman heeft NEC Ole Romeny, wie niet veel in de plannen van Meijer voorkomt, en de vaak geblesseerde Pedro Ruiz. Er moet wat bij, vindt ook Ted van Leeuwen: “Op dit moment lijkt het halen van een nieuwe spits een prioriteit. Het is een realistisch scenario dat er in de winterstop wat gaat gebeuren.”

Over de contractsituatie van Jonathan Okita is Van Leeuwen stellig: “De kans dat Jonathan zijn contract verlengt is altijd aanwezig, maar dat scenario lijkt niet realistisch. We verkopen Jonathan in de winterstop alleen als er heel veel geld wordt geboden. Anders niet.” Het lijkt er dus op dat Okita het seizoen in Nijmegen gaat afmaken, maar daarna transfervrij zal vertrekken.

Foto: Rob Koppers