NEC heeft zaterdagavond in een draak van een wedstrijd verloren van Roda JC. In een duel dat bol stond van de fouten, waren de Limburgers de minst slechte ploeg op het veld: 1-2. Invaller Melvin Platje scoorde het enige doelpunt voor NEC.
Na een aardige reeks met overwinningen van de Nijmegenaren op onder meer FC Utrecht en Feyenoord de afgelopen weken, was er voor de aanwezigen in het Goffertstadion alle reden om er tegen Roda JC eens goed voor te gaan zitten. Vorig seizoen werd het nog een galavoorstelling tegen de ploeg van trainer Harm van Veldhoven in de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. Scheidend clubtopscorer Björn Vleminckx schoot er toen vier in wat uiteindelijk resulteerde in een klinkende 5-0 overwinning.

Daar was zaterdagavond geen moment uitzicht op. Vanaf de eerste minuut was het tempo van de Nijmegenaren veel te laag en doolden de elf NEC’ers ogenschijnlijk zonder concrete ideeën over goed voetbal over het veld. Gelukkig voor de thuisploeg zette Roda JC daar nagenoeg niets tegenover waardoor de beide ploegen het veld na de eerste helft – zonder ook maar één doelrijpe mogelijkheid – verlieten onder begeleiding van een striemend fluitconcert.
Na de rust werd de hoop op een betere tweede helft aan Nijmeegse zijde al gauw de kop ingedrukt. Na zeven minuten stonden Ryan Koolwijk en Rens van Eijden elkaar rond de middellijn wat besluiteloos aan te kijken waardoor de Limburgers de bal eenvoudig konden overnemen. Sanharib Malki profiteerde dankbaar en schoot de 0-1 langs de kansloze Babos.
De achterstand was voor het kleurloze NEC allerminst reden om er een schepje bovenop te doen. Integendeel. Babos kon even later nog redden op een hard schot van Mitchell Donald maar moest een kwartier voor tijd toch opnieuw vissen. Een vrije trap van Jimmy Hempte die doorschoot, kon door invaller Wiljan Pluim in alle vrijheid worden binnengetikt.

Het morrende NEC-publiek mocht nog even hopen op een spannende slotfase toen invaller Melvin Platje in de eerstvolgende aanval zomaar de aansluitingstreffer maakte. Een schot (het eerste tussen de palen!) van een andere invaller, Stef Nijland, werd door Roda-keeper Kieszek hopeloos verwerkt. De getergde Platje schoot de rebound binnen: 1-2. Verder kwam NEC niet meer. Het zou ook allerminst verdiend zijn geweest.