NEC heeft zaterdagavond op bezoek bij De Graafschap met 1-0 verloren. Het was de tweede nederlaag voor de ploeg van Alex Pastoor nadat ook al werd verloren op bezoek bij AZ.
In de eerste vier wedstrijden had De Graafschap 2 puntjes gepakt, beide op vreemde bodem. En dat terwijl de Doetinchemmers de afgelopen jaren op de eigen Vijverberg toch doorgaans moeilijk te verslaan waren. Zaterdag mocht de trouwe aanhang eindelijk weer een feestje bouwen.

Ulderink gaf de Belgische aanwinst Yves de Winter voor het eerst de voorkeur onder de lat boven Joost Terol. De Winter kreeg niet al te veel te doen in de matige wedstrijd op De Vijverberg, omdat NEC aanvallend geen vuist kon maken. Achterin deed Ulderink vanwege de afwezigheid van Purrel Fränkel (geschorst) en Ties Evers (geblesseerd) een beroep op Xhelil Abdulla en Jochem Jansen.

De Superboeren hadden op basis van inzet en strijdlust het grootste deel van de wedstrijd een overwicht. Soufian El Hassnaoui zette dat halverwege de eerste helft om in een doelpunt. De snelle aanvaller rondde een vloeiende aanval van De Graafschap af met een schot in de verre hoek: 1-0.

Bij de bezoekers uit Nijmegen moest aanwinst Género Zeefuik op de bank beginnen. De van PSV gehuurde spits was tijdens de interlandperiode met zijn doelpunten zeer belangrijk voor Jong Oranje, maar werd door trainer Alex Pastoor buiten de ploeg gehouden. Melvin Platje begon als spits in de driemansvoorhoede.

Zeefuik kwam kort voor rust alsnog in het veld voor Leroy George, die licht geblesseerd was geraakt en even daarvoor bovendien ontsnapte aan rood voor een natrappende beweging.

Zeefuik verscheen halverwege de tweede helft in kansrijke positie voor De Winter, maar zag zijn inzet worden geblokt. Verder werd NEC nauwelijks gevaarlijk. Voor Muslu Nalbantoglu was het een speciale wedstrijd. De verdediger van De Graafschap maakte na een uur spelen zijn rentree na een zware knieblessure. Nalbantoglu stond sinds november vorig jaar aan de kant.
(bron: voetbalprimeur.nl)
De Graafschap: De Winter; Jansen, Wormgoor, Van de Pavert, Abdulla (60. Nalbantoglu); Rose, Meijer, De Leeuw (64. Sreckovic), Breinburg (72. Kujala); Poepon, El Hassnaoui.

NEC: Babos; Cmovs, Van Eijden, Nuytinck, Amieux; Foor (71. Ibrahim), Schöne, Koolwijk; George (45. Zeefuik), Platje, Nijland (58. Vadocz).

Scheidsrechter: Ed Janssen.

Gele kaarten: Breinburg, Poepon, Rose (De Graafschap); Van Eijden, George, Amieux, Cmovs (NEC)
Voor foto’s klik hier.