Het was een fantastische avond voor iedereen die NEC een warm hart toedraagt. Na anderhalf jaar afwezigheid eindelijk weer een goedgevuld Goffertstadion met een ploeg op het veld die ontzettend veel energie in de wedstrijd legde. Dat alles leverde een mooi resultaat op: PEC Zwolle werd overtuigend met 2-0 verslagen.

Het begon al voor de wedstrijd, toen Legio Noviomagum het grootste takeldoek in de historie de lucht in hees: ENIESEE. Na een half uur kwam daarbij een steunbetuiging voor Rens van Eijden. De aanvoerder, die vorig seizoen extreem belangrijk was voor de promotie, revalideert nu in zijn eentje van een kruisbandblessure. Een prachtig gebaar vanuit de fans dat de aanvoerder, die samen met zijn vriendin op de tribune zat, ongetwijfeld goed zal doen.

In de Jarda Podcast stak Chiron Rengers de loftrompet op voor het hele stadion. “Het waren Udinese-achtige taferelen. 90 minuten lang zingen, gekkenhuis. Massaal achter de ploeg en dat met z’n allen.” SV-voorzitter Jeroen Rengers kan zich daar alleen maar bij aansluiten. “Ook op de Ron de Groot-tribune, waar het normaal stil is, werd heel veel gezongen. Wauw!”

Akman NECPEC Rob

Foto: Rob Koppers