Het is weer raak in Havana aan de Waal. Boze NEC-supporters hebben verhuisdozen neergezet bij de hoofdingang van het Goffertstadion. Dat meldt Omroep Gelderland zondagmorgen. Zij uiten daarmee hun onvrede over de clubleiding en de huidige gang van zaken. Met in het speciaal algemeen directeur Bart van Ingen. Er hangt een spandoek met de tekst ‘Bart oprotten, het is de hoogste tijd’. En: ‘als er niemand ingrijpt dan doen wij dat wel. Wij zijn NEC en wij blijven NEC! Bart, rot op!’

Ook is er een mededeling aan ex-speler en aanvoerder Peter Wisgerhof. De Wageninger die op dit moment in de Raad van Commissarissen zit en tot tijdelijk opvolger van de op non-actief gestelde technisch manager Danny hoekman is benoemd, krijgt ook de wind van voren. “Laat je niet onder druk zetten. Ik dacht dat jij juist ooit aanvoerder was? Kom eens op man!”

Van Ingen wil zelf niet reageren op de actie, meldt De Gelderlander. De supportersvereniging heeft met een statement wel gereageerd. "De SV heeft vanmorgen kennis genomen van de actie met verhuisdozen bij De Goffert. Vooropgesteld kiezen wij als onafhankelijke vereniging geen partij in de zin van pro-Van Ingen of anti-Van Ingen. Het is in alle tijden belangrijk om in dialoog te blijven met elkaar. Wel veroordelen wij de verkapte bedreigingen die zijn geuit. De SV zal een nieuwe supportersavond voorstellen waarbij het beleid kritisch besproken kan worden."

Foto Van Ingen: Rob Koppers

Foto’s actie: Omroep Gelderland