NEC heeft een sensationele 3-1 zege geboekt op FC Twente. In de Goffert werd er zelfs vrij eenvoudig gewonnen van de titelkandidaat uit Enschede. Met de overwinning blijft het linkerrijtje in zicht en neemt NEC afstand van de onderste regionen.
Voorafgaand leek het er niet bepaald op dat NEC het makkelijk zou krijgen. FC Twente beleefde een topweek met overwinningen tegen PSV (2-6) en Schalke 04 (1-0) en zo ontving NEC een ploeg met zelfvertrouwen. Daar was echter weinig van te zien. NEC was de eerste helft de betere ploeg tegen FC Twente, dat slap en ongeïnspireerd speelde en nauwelijks gevaar stichtte. NEC was twee keer dicht bij een voorsprong, maar Navarone Foor en Leroy George hadden het vizier niet op scherp staan. Vlak voor rust kwam die verdiende voorsprong er dan toch. Wout Brama maakte in het strafschopgebied een overtreding op Pavel Cmovs, waarna Lasse Schöne de penalty benutte.

In de tweede helft leverde de eerste kans voor NEC meteen een doelpunt op. Kevin Conboy werkte een vrije trap van Ryan Koolwijk tegen de touwen en verdubbelde zo de voorsprong. Niet veel later besliste Genéro Zeefuik het duel met een kopbal na opnieuw een vrije trap van Ryan Koolwijk, die daarmee eindelijk zijn eerste officiële goal voor NEC maakte. FC Twente werd sterker en scoorde nog via Glynor Plet, maar echt spannend werd het niet meer.
Met de overwinning blijft NEC op de twaalfde plaats staan. Het verschil met nummer acht Roda JC is nu vier punten, terwijl de voorsprong op de nummer zestien VVV-Venlo nu is vergroot tot vijf punten. 

Voor foto’s klik hier.