NEC is uitgeschakeld in het bekertoernooi. In Alkmaar was AZ met 2-1 te sterk. 
Vrijwel de gehele wedstrijd bood NEC goed partij tegen de nummer 4 van de Eredivisie. Na een halfuur was Anthony Limbombe dichtbij de 0-1, maar Esteban voorkwam de openingstreffer. AZ trof daarna wel doel, Joshua Smits was kansloos op zondagschot van Muamer Tankovic. 
In de tweede helft hetzelfde spelbeeld als de eerste. NEC speelde onbevangen en creëerde enkele goede kansen. Sjoerd Ars kreeg de grootste, maar stuitte op Esteban. Scheidsrechter Tom van Sichem faalde opzichtig door een glijdpartij buiten de zestien te bestraffen met een penalty. Tankovic faalde niet en bracht de Alkmaarders op 2-0. 
Limbombe zorgde ervoor dat het weer een wedstrijd was door vlak na de 2-0 de aansluitingstreffer te maken. Alireza Jahanbakhsh kwam met een goede actie door over de rechterflank. Zijn voorzet werd door een verdediger slecht weggewerkt, maar Sjoerd Ars legde de bal panklaar voor Limbombe die raak schoot. 
Het kwam in het laatste kwartier tot een slotoffensief, maar het lukte niet om de gelijkmaker te scoren. De equipe van Ruud Brood kan zich nu volledig richten op de competitie. Zondag om 14.30 uur wacht in de eigen Goffert MVV.