NEC heeft zondagmiddag in de Goffert gestunt door Feyenoord met 3-1 te verslaan. Waar het de afgelopen weken niet op zijn best speelde, leek het team van NEC ook in de eerste helft niet op punten te hoeven rekenen. Een ommekeer in de tweede helft zorgde echter voor een passend sluitstuk van het kalenderjaar.

De sfeer bij NEC was binnen een week volledig omgeslagen. Er volgden twee onverwachte nederlagen achter elkaar. Eerst was SC Cambuur Leeuwarden in Friesland met 3-1 te sterk voor NEC, een halve week later kon NEC voor de beker geen vuist uitbrengen tegen de amateurs van HHC Hardenberg. Feyenoord won twee dagen later na 120 minuten voetbal wel van Willem II, maar de extra minuten in de benen kon ze opbreken tegen NEC.

Voor de rest leek er echter geen aanleiding dat Feyenoord punten zou verspillen tegen NEC. Op weg naar een eventuele titel zou NEC zo aan de kant worden kunnen gezet. Toch moest NEC punten pakken, om een prachtig voetbaljaar 2015 niet in mineur af te sluiten. Daar leek het na 45 minuten echter niet op te lijken. Tonny Vilhena, de vervanger voor de geschorste Simon Gustafson, zette zijn ploeg namelijk op voorsprong uit een vrije trap. 

NEC probeerde het wel in de Goffert, maar spelers kwamen om verschillende redenen niet tot hun gebruikelijke niveau. NEC kwam wel tot kansen, luttele seconden voor het einde van de eerste helft in het bijzonder. Gregor Breinburg omspeelde Kenneth Vermeer met een stiftje en was op vijf meter van het doel, maar naar het scheen struikelde de middenvelder, een aantal seconden voor zijn eerste doelpunt in competitieverband ooit, over zijn eigen voeten, waardoor Rick Karsdorp kon wegwerken. 

Hoe anders zag de wereld er ruim een halfuur later uit. Met nog twintig minuten op de klok zag NEC ineens een 2-1 score op het bord staan. Anthony Limbombe zorgde voor deze voorsprong. Nadat Navarone Foor met een lob Kenneth Vermeer passeerde gaf de Belg het laatste zetje. Limbombe was eveneens betrokken bij de gelijkmaker. Na een lange solo aan de linkerkant van het veld gaf hij de bal breed op Janio Bikel, die de bal in een leeg doel kon schuiven.

Vijf minuten voor het einde van de wedstrijd was het feest compleet in Nijmegen. Marcel Appiah werd weggestuurd en gaf de bal voor op Christian Santos. De clubtopscorer zorgde met zijn elfde doelpunt van het seizoen voor de beslissing in Nijmegen. Verder was het vierde doelman Marco van Duin, die in zijn, zo lijkt het laatste wedstrijd voorlopig, zijn doel uiterst sterk verdedigde. Met deze overwinning eindigt NEC de eerste seizoenshelft als zesde, met 27 punten. 

Scoreverloop:
20′ Vilhena (vrije trap) 0-1
60′ Bikel (Limbombe) 1-1
65′ Limbombe (Foor) 2-1
85′ Santos (Appiah) 3-1

Kaarten: Todd Kane (NEC), Karim El Ahmadi (Feyenoord)

Opstelling NEC: Marco van Duin; Todd Kane, Rens van Eijden, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg (90′ Jeffrey Leiwakabessy); Marcel Appiah, Gregor Breinburg, Janio Bikel; Navarone Foor (85′ Marcel Ritzmaier), Christian Santos, Anthony Limbombe.
 
Opstelling Feyenoord: Kenneth Vermeer; Rick Karsdorp, Sven van Beek, Jan-Arie van der Heijden (77′ Colin Kazim-Richards), Miquel Nelom; Marko Vejinovic (70′ Lex Immers), Tonny Vilhena, Karim El Ahmadi; Dirk Kuyt, Michiel Kramer (58′ Bilal Basacikoglu), Eljero Elia.
Foto: Rob Koppers