NEC heeft donderdagmiddag de nieuwe hoofdsponsor bekend gemaakt. Nexperia zal tot medio 2027 op de borst van het NEC-shirt staan. Oude hoofdsponsor KlokGroep verdwijnt naar de rug.

NEC is in zijn nopjes met de nieuwe hoofsponsor, zo blijkt wel uit de woorden van algemeen directeur Wilco van Schaik. “Het is een compliment voor NEC dat een wereldspeler als Nexperia zich als hoofdpartner aansluit bij onze club. Dit getuigt van erkenning voor onze prestaties, zowel op het veld en zeker ook bij de collega’s op kantoor. Deze samenwerking benadrukt de commerciële strategie van de club in combinatie met onze maatschappelijke inzet in de regio.”

“De aantrekkingskracht die we hebben ontwikkeld trekt grote merken aan. Het is ook prachtig dat Nexperia een Nijmeegs bedrijf is dat niet alleen grote ambities heeft op naamsbekendheid in het voetbal, maar ook oog heeft voor onze stad en haar inwoners, zoals blijkt uit hun betrokkenheid bij onze maatschappelijke projecten. Het is fantastisch dat we Nexperia als hoofdpartner mogen verwelkomen.”

Verder bedanken Van Schaik en commercieel directeur Robin Faber de bereidheid van KlokGroep en NasWerkt om een stapje terug te doen. Zij verplaatsen zich op het shirt. “De gesprekken met onze huidige partners KlokGroep en NasWerkt waren hierin cruciaal”, zo stelt Faber. “Hun loyaliteit heeft het mede mogelijk gemaakt dat deze veranderingen op het shirt plaatsvinden. Vanaf het seizoen 2024-2025 zal Nexperia op de voorkant van het NEC-shirt prijken, waardoor KlokGroep zichtbaar zal zijn op de rug en NasWerkt de plek op de mouw zal bekleden.”

Nexperia

Ook bij de nieuwe hoofdsponsor zijn ze blij met de deal. “Als bedrijf met Nijmeegse roots zijn we enorm trots om het grootste sportmerk in deze regio te steunen via dit partnerschap”, vertelt Ruben Lichtenberg, directeur van Nexperia Nederland. “We geloven in de groeiambities van NEC, die samenvallen met onze eigen ambities op nationaal en internationaal niveau. Naast voetbal willen we ook bijdragen aan de stad, de maatschappij en de mensen in de regio. NEC heeft een uitgebreid maatschappelijk programma en wij willen dit extra ondersteunen als hoofdpartner, met onder andere gezondheid als belangrijk thema. Dit past bij onze filosofie: samen ontwikkelen, groeien en zorgen voor de stad en de regio.”

Foto: ForzaNEC