NEC is het nieuwe Eredivisieseizoen begonnen met een miraculeuze puntendeling op bezoek bij sc Heerenveen. De ploeg van Alex Pastoor kon een kwartier lang mee met de Friese opponent, maar werd nadien terug gedrukt op eigen helft door de thuisploeg, die via Oussama Assaidi en Luciano Narsing een comfortabele voorsprong nam. Doelpunten van Bram Nuytinck en Stef Nijland bezorgden de Nijmeegse formatie in de slotfase echter alsnog één punt: 2-2.
NEC-hoofdtrainer Pastoor mag zich achteraf gelukkig prijzen met het gelijke spel, maar zal waarschijnlijk ontevreden zijn over het optreden van zijn equipe in Friesland. De Nijmegenaren begonnen weliswaar degelijk aan de ontmoeting, maar werden na de openingfase, waarin Melvin Platje gevaarlijk was met een afstandsschot, op eigen helft vastgezet. Onder aanvoering van sterspeler Assaidi creëerden de manschappen van Ron Jans enkele goede mogelijkheden voor de thee, maar gescoord werd er niet.
Na de onderbreking kwamen de gastheren al vlot op voorsprong via Assaidi, die optimaal profiteerde van een slechte aftrap van de doelman van de bezoekers, Jasper Cillessen. NEC grossierde in individuele fouten en kreeg twintig minuten voor tijd de rekening gepresteerd voor haar bij vlagen naïeve spel tot dan toe. Aanvoerder Ramon Zomer leverde de bal kinderlijk eenvoudig in bij Filip Đuričić, die Narsing vervolgens lanceerde met een fraaie steekpass: 2-0.
NEC leek verslagen, maar vocht zich tien minuten voor tijd terug in het duel via Nuytinck. De centrale verdediger promoveerde een vrije trap van Ryan Koolwijk tot een treffer en kopte zodoende de 2-1 op de bordjes. Het aansluitingsdoelpunt gaf de club uit de Keizerstad vleugels, wat resulteerde in een serieus slotoffensief. Heerenveen-speler Viktor Elm maakte dat niet mee, daar de Zweed met nog vijf minuten te spelen de doorgebroken Stef Nijland naar de grond werkte en mocht inrukken van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.
De resterende vrije trap werd verprutst door diezelfde Nijland, maar de huurling van PSV herstelde zijn misser niet veel later ruimschoots. Invallers Navarone Foor en Rémy Amieux combineerde, waarna het leer via Heerenveen-keeper Brian Vandenbusschede voor de voeten van de 22-jarige spits belandde: 2-2.
Voor foto’s klik hier.