NEC heeft woensdagavond het bekerduel met Feyenoord na verlenging met 2-3 verloren. Een eigen doelpunt van Terence Kongolo bracht NEC op voorsprong. Vlak voor rust scoorde diezelfde Kongolo de 1-1. Na rust werd het door Cissé 1-2 voor de bezoekers en een minuut later bracht Leroy George de stand weer gelijk. In de blessuretijd van de tweede helft van de verlenging gebeurde het dan toch: Feyenoord scoorde de 2-3 door een doelpunt van Lex Immers.

NEC was op zoek naar eerherstel na twee teleurstellende wedstrijden tegen respectievelijk VVV-Venlo (2-2) en Willem II (0-0). Vooral het slechte spel wekte teleurstelling bij trainer Alex Pastoor en het eigen publiek. Tegenstander Feyenoord verloor zondag ruim met 3-0 uit bij PSV. Scoren is nog altijd niet makkelijk voor de aanvallers van de Rotterdammers. De komst van Wesley Verhoek en Graziano Pelle verhielp dit probleem nog niet.

Al in de eerste minuut opende NEC de score. Een vrije trap van Sören Rieks werd door twee Feyenoorders van richting veranderd en belandde zo achter doelman Kostas Lamprou: 1-0. Door deze vroege voorsprong voor ploeg van Pastoor wist Feyenoord direct wat er te doen stond. De ploeg van Ronald Koeman zette veel druk en NEC zakte steeds meer terug op de eigen helft. De slordigheid van de wedstrijd tegen Willem II leek terug te keren.

 
Het inzakken van de Nijmegenaren betekende meer balbezit voor Feyenoord. Dit resulteerde in een aantal kansen, maar geen van allen trof het doel. De bezoekers appelleerden twee keer voor een penalty, maar scheidsrechter Van Boekel wilde hier niks van weten. Vlak voor rust scoorde Feyenoord dan toch de gelijkmaker. Een schot van afstand van Daryll Janmaat dat op het oog niet zo hard leek, werd door Kongolo getoucheerd en rolde het doel binnen. Met een 1-1 tussenstand gingen de spelers rusten.

Na rust direct een kans voor NEC. Rieks kon op de keeper af na een pass van Platje, maar schoot de bal in de handen van de keeper. Even later kwamen de bezoekers voor het eerst in de wedstrijd op voorsprong. Een voorzet van Ruben Schaken werd door doelman Babos gemist en Sekou Cissé tikte de bal in de goal: 1-2. Ruim een minuut later was er een doelpunt aan de andere kant van het veld. Invaller Leroy George kopte een voorzet van Navarone Foor knap in de hoek: 2-2.

Ten opzichte van de eerste helft speelde NEC in de tweede helft een stuk beter. Dit leidde tot een aantal kansen, maar geen concrete doelpogingen. Vooral Platje leek zoekende en kon de bal maar moeilijk bij zich houden. In de slotfase probeerden beide ploegen nog een poging te wagen om de winst binnen te halen. Door de slordige afronding lukte dit echter niet en dus bleef het bij een gelijke stand. Een verlenging was noodzakelijk na 90 minuten voetbal.

In de eerste helft van de verlenging was er niet veel te beleven. Feyenoord kwam twee keer voor het doel door corners, maar wist hier niks mee te doen. NEC probeerde eruit te komen door de snelheid van George en Rieks te benutten. Echt gevaarlijk werd het hierdoor niet.

Een grote kans voor Feyenoord laat in de tweede helft van de verlenging. Een vrije trap van Ruud Vormer werd weggebokst door Babos, maar de bal wel daarna op doel geschoten. Vlak voor de lijn werd de bal weggeschoten. In de allerlaatste minuut gooide Feyenoord de wedstrijd op slot. Een voorzet van Nelom werd door Immers binnenschoten. Hiermee eindigde de wedstrijd in 2-3 voor de bezoekers uit Rotterdam.

 
Zaterdagavond speelt NEC opnieuw tegen Feyenoord. Dit keer mogen de Nijmegenaren afreizen naar Rotterdam. De wedstrijd in De Kuip begint om 19:45 uur.

Wedstrijdverloop:
1’ 1-0: Kongolo (eigen doelpunt).
44’ 1-1: Kongolo.
59’ 1-2: Cissé.
61’ 2-2: George.
121’ 2-3: Immers.

NEC: Babos; Will, Van Eijden, Cmovs, Breuer; Sno, Koolwijk (80’ Palsson), Roorda (60’ George); Foor, Rieks (109’ Ten Voorde), Platje.

Feyenoord: Lamprou; Janmaat, Martins Indi, Kongolo, Nelom; Vormer, Immers, Leerdam; Schaken (100’ Verhoek), Cissé (82’ Fernandez), en Pellè.