NEC blijft een onneembare vesting in het Goffertstadion. In een matige wedstrijd, die vooral door spanning en opstootjes op de been bleef en niet zo zeer door kwaliteit, won NEC met miniem verschil. Christian Santos was zoals zo vaak de held van Nijmegen

NEC had een goede generale repetitie achter de rug in Marbella, waar PEC Zwolle met 3-1 verslagen werd. Willem II, met de oud-NEC’ers Nick van der Velden en Erik Falkenburg in de basis, had een sterke periode voor de winterstop, waarin in vijf wedstrijden elf punten gepakt werden. Bij NEC, dat in diezelfde periode maar zeven punten pakte, mocht Brad Jones voor het eerst in een officieel duel zijn opwachting maken voor NEC. Daarentegen was Rens van Eijden er in verband met zijn naderende transfer naar Dinamo Moskou niet meer bij. Marcel Appiah mocht het daarom centraal achterin proberen. Voorin was er een plekje vrij voor Joey Sleegers.

Diezelfde Sleegers had in de eerste helft bijna zijn eerste goal in NEC-dienst op zijn naam kunnen zetten, maar op aangeven van Anthony Limbombe. Het stond toen inmiddels al 1-0, want Christian Santos had zijn ploeg met zijn twaalfde treffer van het seizoen een goede dienst bewezen door vanaf elf meter raakt te schieten. Hands in het strafschopgebied was de reden voor de pingel. 

In de tweede helft zakte NEC wat in en blonk het ook niet uit met het veldspel. Het was te danken aan de matige vrije trappen van Erik Falkenburg dat Willem II niet al op gelijke hoogte was gekomen. Het laatste halfuur kwam er vrij weinig vuur meer vrij op het veld, terwijl het tribune wat extra warmte prima kon gebruiken. 

Met deze overwinning stormt NEC op naar de top vijf in de Eredivisie, achter de traditionele top drie en Vitesse. Volgende week reist NEC naar het hoge Noorden voor een uitwedstrijd tegen FC Groningen. 

Scoreverloop:
20′ Christian Santos (strafschop) 1-0

Gele kaarten: Wojciech Golla, Joey Sleegers, Lucas Woudenberg (NEC), Freek Heerkens (Willem II).

Rode kaarten: Frank van der Struijk (Willem II, twee keer geel).

Opstelling NEC: Brad Jones; Todd Kane, Marcel Appiah, Wojciech Golla, Lucas Woudenberg; Gregor Breinburg, Navarone Foor, Janio Bikel; Joey Sleegers (74′ Sam Lundholm), Christian Santos, Anthony Limbombe.

Opstelling Willem II: Kostas Lamprou; Freek Heerkens (46′ Dico Koppers), Dries Wuytens, Jordens Peters, Frank van der Struijk; Erik Falkenburg, Funso Ojo, Stijn Wuytens; Richairo Zivkovic (57′ Andy Kawaya), Nick van der Velden, Lucas Andersen (73′ Robbie Haemhouts).
Foto: Rob Koppers