NEC heeft vrijdagavond met 4-0 gewonnen van titelwinnaar FC Twente. De Tukkers, die zich maandag tot kampioen kroonden van de Eerste Divisie, waren duidelijk nog wat brak van het kampioensfeest. In Nijmegen maakte zij geen enkele aanspraak op een nieuwe overwinning. 

NEC begon ongewijzigd aan het duel met de kampioen, na de 2-1 overwinning op RKC Waalwijk. Dat betekende dat de van een vierde schorsing teruggekeerde Joey van den Berg op de bank begon, naast onder meer Tom Overtoom. Bij FC Twente ontbrak aanvoerder Wout Brama, waardoor er op het middenveld een plek vrijkwam voor Godfried Roemeratoe.

De wedstrijd begon op een vrij laag pitje, maar na 12 minuten was er wel een fraai eerbetoon voor NEC-fan Henk Cornelissen. Pas na 25 minuten kon de eerste kans van de wedstrijd genoteerd worden, toen Mike Trésor Ndayishimiye in de zestien naar binnen dribbelde en de bal net naast de goal van Joël Drommel schoot. Even later zorgde de Belg wederom voor gevaar, toen zijn voorzet bijna werd binnen gewerkt door verdediger Christian Gonzalez. De derde keer was scheepsrecht voor Ndayishimiye. Druijf stuurde met een kopbal Jonathan Okita weg en na een lange sprint gaf hij de bal panklaar op het hoofd van de aanvallende middenvelder, die daarmee zijn zesde goal van het seizoen scoorde. 

Daarna denderde NEC snel door. Op prachtige wijze werd het 2-0 voor NEC. Druijf kreeg de bal van Okita en kon vrij gemakkelijk de zestien binnen wandelen, een verdediger uitkappen en de bal langs Drommel schuiven. De 3-0 van Jonathan Okita kwam voort uit een afgeslagen schot van Ndayishimiye. De topscorer van de Nijmegenaren veranderde die bal zo van richting dat Drommel kansloos was.