NEC heeft zondagavond niet weten te winnen van Almere City in eigen huis. De ploeg van Rogier Meijer verloor met 0-1 van de ploeg van Ole Tobiasen.

Met nagenoeg dezelfde opstelling als afgelopen dinsdag in Volendam trapte NEC in eigen huis af tegen Almere City. Alleen Dirk Proper moest weer plaatsmaken voor de ervaren Édgar Barreto. In de wedstrijdselectie ontbrak Ayman Sellouf, die positief getest is op het coronavirus.

In het eerste kwartier waren er niet veel noemenswaardige momenten en werd er door beide ploegen niet veel gecreëerd. Na ruim twintig minuten spelen kon NEC de eerste kans van de wedstrijd noteren: Joep van der Sluijs schoot van afstand hard op de paal. Niet veel later mocht ook Almere City haar eerste grote kans noteren. Linksback Thibaut Lesquoy werd de diepte in gestuurd en stuitte op Norbert Alblas. NEC kreeg de gelegenheid een aanval op te zetten via Ole Romeny, maar hij zorgde ervoor met een verkeerde pass dat de bal bij niemand terecht kwam. Vlak voor rust kreeg NEC een vrije trap vanaf een meter of 25, deze werd na een rebound waar Cas Odenthal bij betrokken was, door doelman Michael Woud van Almere City gekeerd. De eerste helft was er een met weinig verheffende momenten in het voordeel van de Nijmegenaren.

In de tweede helft was het Almere dat het initiatief nam en NEC zo nu en dan onder druk wist te zetten. Na een klein uur spelen wist de ploeg uit Almere vanuit een hoekschop te scoren. Damon Mirani zorgde met een kopbal voor de 0-1. NEC is in de fase er na wat meer op de helft van Almere te vinden maar dit zorgde niet voor grote kansen. Richting de slotfase kreeg NEC wat meer kleine kansjes, zo wist Van der Sluijs met een goed schot uit te halen vanaf de zestien, de bal belandde in de handen van de doelman. Etien Velikonja, wie net koud in het veld stond kreeg meteen de mogelijkheid om de gelijkmaker te maken, maar zijn schot ging over. NEC wist ondanks een slotoffensief niet meer een doelpunt te maken en daardoor bleef het steken op 0-1.

Scoreverloop:
’57 Mirani 0-1.

Opstelling NEC: Alblas; Van Rooij, Van Eijden, Odenthal (’81 Velikonja), El Karouani; Tavsan, Barreto (’66 Fase), Bruijn, Van der Sluijs; Janga, Romeny (’72 Beekman).

Opstelling Almere City: Woud; Van Vlerken (’81 Ahannach), Mirani, Helstrup (’86 Breedijk), Lesquoy; Hammouti (’81 Mannes), Receveur, Koolwijk; Alhaft (’66 Harrison), Verheydt, Bouyaghlafen (’86 Margaritha).

Foto: Rob Koppers