NEC heeft vrijdagavond teleurgesteld met een 3-2 nederlaag tegen Almere City FC. Na het verlies in de inhaalwedstrijd tegen FC Oss verzuimde de formatie van trainer Pepijn Lijnders opnieuw om de koppositie te grijpen. Fortuna Sittard ging onderuit bij FC Dordrecht.

Lijnders voerde enkele ongedwongen en gedwongen wijzigingen door voor het duel met Almere. De geblesseerde Steeven Langil werd vervangen door Sven Braken. Aanvoerder Mart Dijkstra keerde zoals verwacht terug op het middenveld, terwijl Ted van de Pavert en Guus Joppen de voorkeur kregen boven Frank Sturing en Calvin Verdonk.

Almere begon fel aan de wedstrijd en kreeg al na vier minuten een kans via Arsenio Valpoort, die de bal in het zijnet schoot. Drie minuten later werkte Sylvester van der Water de bal naast en tussendoor schoot Ferdi Kadioglu namens NEC over nadat hij de bal door de benen van Calvin Mac-Intosh speelde. Na die flitsende beginfase viel het enigszins tegen. Na een half uur volgde de eerste goal. Jergé Hoefdraad rondde oog in oog met Joris Delle af.

Het werd voor rust nog erger voor de Nijmegenaren. Delle kon nog redding brengen op een poging van Van der Water, maar was in de rebound kansloos toen Anass Ahannach het met een lobje probeerde: 2-0. Dezelfde ruststand als maandag in Oss en dus moest NEC in de tweede helft in de achtervolging, terwijl Almere logischerwijs defensiever ging spelen. Toch kwamen de bezoekers na 55 minuten op 2-1. Gregor Breinburg leidde een counter van NEC in. Braken liep, vanaf de eigen helft, richting het doel van Almere. De verdedigers lieten dat toe en vanuit een lastige hoek scoorde de spits.

In de wetenschap dat Fortuna Sittard met 2-0 achter stond bij FC Dordrecht was er nog van alles mogelijk voor NEC, maar nog voordat de aansluitingstreffer helemaal verwerkt was, lag de bal er aan de andere kant weer in. Van der Water kreeg alle ruimte na een dekkingsfout van Guus Joppen en schoof de bal in de hoek: 3-1. Zo leek het een kansloze missie te worden voor NEC, maar Braken maakte het met nog een kwartier te gaan weer spannend. De spits krulde de bal vanaf een meter of 18 over doelman Chiel Kramer: 3-2.

Een slotoffensief van NEC volgde. Almere loerde op de counter, maar goals vielen er niet meer. De ingevallen jeugdspeler Ole Romeny kreeg in de extra tijd nog wel een directe rode kaart nadat hij een tegenstander tegen zijn hoofd raakte. Na een korte periode van drukte na de winterstop heeft NEC nu even de tijd om uit te rusten. Over precies een week komt FC Den Bosch op bezoek in De Goffert. NEC heeft nog een appeltje te schillen met die ploeg, gezien de 3-0 nederlaag eerder dit seizoen.

Wedstrijdverloop:
30′ 1-0: Hoefdraad.
43′ 2-0: Ahannach.
55′ 2-1: Braken.
57′ 3-1: Van der Water.
74′ 3-2: Braken.
90′ Rood: Romeny.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth, Golla, Van de Pavert, Joppen (77′ Verdonk); Dijkstra, Breinburg, Kadioglu (83′ Romeny); Achahbar, Braken, Schuurman (66′ Jansen).

Opstelling Almere City: Kramer; Van Buuren, Mac Intosh, Kvída, Vet, Hoefdraad, Overtoom (81′ Hammouti), Mirani, Valpoort (76′ Van der Heijden), Van de Water (79′ Vaarnold), Ahannach.