NEC heeft de opvolger van Danny Hoekman gevonden. Edwin de Kruijff is de nieuwe technisch manager van Nijmegenaren. Hoekman, die afziet van een terugkeer in een formele functie, blijft wel op de achtergrond een adviserende rol bekleden. Dat meldt De Gelderlander woensdag.

NEC en De Kruijff zijn een meerjarig contract overeengekomen. Naast de rol als technisch manager krijgt hij ook de scouting en de academie toegewezen. De Kruijff bekleedde sinds 2012 een soortgelijke functie bij FC Utrecht. De oud-speler van die club besloot daar te stoppen toen Erik ten Hag trainer werd. Ten Hag kreeg namelijk ook de spelerszaken voor zijn rekening.

Hoekman trad op 1 juli jl. in dienst bij NEC. Ruim drie maanden later wordt het contract, met wederzijds goedkeuren verscheurd. NEC hoopte op een terugkeer en zette in op een samenwerking tussen De Kruijff en Hoekman. Hoekman voelde weinig voor een rentree, omdat zijn takenpakket te mager zou zijn. Hij zou zich met name moeten richten op de academie en scouting.