Jack de Gier is niet langer de hoofdtrainer van NEC. De club heeft De Gier en assistent Patrick Pothuizen op non-actief gesteld, weet ForzaNEC.nl. Het 4-0 verlies tegen Jong AZ was voor de clubleiding de aanleiding om afscheid van het tweetal.
De Gier volgde vorige zomer Pepijn Lijnders op als trainer van NEC. Hij moest met NEC bovenin meedoen in de Eerste Divisie. Het liep echter helemaal anders. Onder zijn leiding won NEC slechts twaalf duels en verloor er dertien. Negen wedstrijden eindigden in een gelijkspel.

NEC deed het na de winterstop even beter door negen wedstrijden ongeslagen te blijven en Almere City en FC Den Bosch thuis met 5-0 te verslaan. De afgelopen drie wedstrijden gingen echter verloren, tegen Sparta (1-0), Jong Ajax (1-2) en Jong AZ (4-0). De nederlaag in Wijdewormer kost De Gier nu de kop.

De Gier begon op 1 juli 2018 als hoofdtrainer van de Nijmeegse hoofdmacht. Voor die tijd trainde De Gier onder meer Jong NEC, de A1 en het beloftenteam. Ook fungeerde hij twee verschillende periodes als assistent-trainer van het eerste elftal.  

Foto: Rob Koppers