NEC kijkt naar een andere locatie om op korte termijn haar thuiswedstrijden af te werken. Dat laat woordvoerder Nick van der Cammen weten in een persbericht waarin tevens wordt gecommuniceerd dat het Goffertstadion voor minimaal twee weken gesloten is door de gemeente in overleg met omgevingsdienst ODRN. Het kantoor, de receptie en de horeca in het hoofdgebouw van het Goffertstadion blijven wel geopend.

“We begrijpen de keuze van de gemeente om het stadion tot nader order te sluiten”, aldus Van der Cammen. “Voor ons is het van belang dat er gedegen onderzoek wordt uitgevoerd, waarbij in de toekomst de veiligheid van iedereen in het stadion gewaarborgd moet zijn. Dit besluit betekent tegelijkertijd dat wij verder gaan kijken naar een externe locatie om – tenminste voor de korte termijn – onze wedstrijden af te werken. De gesprekken met andere clubs en de KNVB lopen al sinds gisteren, omdat we hier op voorbereid waren.”

Over 2 weken is het dinsdag 2 november. Dat betekent dat in ieder geval de thuiswedstrijd tegen FC Groningen niet in De Goffert gespeeld zal worden. SC Heerenveen komt volgens de planning een week later, op 6 november naar Nijmegen. Wilco van Schaik sprak zijn gevoelens over de sluiting uit in de videoboodschap richting de achterban dinsdagmiddag. Daarin liet de algemeen directeur blijken dat hij verwacht tot minimaal de winterstop niet in de Goffert terecht te kunnen.

Foto’s: Rob Koppers