NEC start deze week een pilot voor de tweedehands ticketverkoop voor seizoenkaarthouders genaamd ‘Tweedekans Verkoop’. Seizoenkaarthouders die niet bij een thuiswedstrijd aanwezig kunnen zijn, krijgen de mogelijkheid om hun plek door te verkopen. Dit kan via de officiële NEC ticketshop.

In plaats van de stadionplek onbenut te laten, wordt supporters nu de mogelijkheid geboden om de plek aan te bieden aan medesupporters. Daartegenover staat dat de seizoenkaarthouder dan een gedeelte van het aanschafbedrag van de seizoenkaart terugkrijgt. De club benadrukt dat je het geld alleen krijgt als de plek ook daadwerkelijk verkocht is.

In het buitenland is de doorverkoop van seizoenkaartplekken een bekend fenomeen, maar in Nederland gebeurt het nog nauwelijks. Alleen de traditionele top drie en NAC maken gebruik van de doorverkoop van seizoenkaartplekken. Voor het duel met PSV van aankomende zaterdag is het al mogelijk om de seizoenkaart aan te bieden voor ‘Tweedekans Verkoop’. De pilot loopt tot het einde van dit seizoen.

NEC hoopt via deze pilot ook mensen die net naast een wedstrijdkaart grijpen via de normale verkoop een extra kans te bieden om toch in het stadion aanwezig te zijn. Zeker bij grote wedstrijden gaat de kaartverkoop vaak vrij hard. De koop en verkoop van de tickets vindt plaats via de NEC ticketshop. Verkopen kunnen alleen seizoenkaarthouders en dus niet de supporters met losse wedstrijdtickets. Alle informatie is te vinden op de website van NEC.

Foto: Rob Koppers