NEC kan zomaar lange tijd uit moeten wijken naar een andere locatie. Ook wedstrijden in het Goffertstadion met geen of beperkt publiek behoort tot de opties, net als de laatste mogelijkheid dat er tegen FC Groningen op zondag 31 oktober gewoon weer 12.500 fans welkom zijn. Dat is de conclusie een dag na de derby.

Het was een gitzwarte dag die de club na zo’n vijf maanden louter positiviteit keihard van de roze wolk deed donderen. Ingenieursbureau Royal Haskoning DHV gaat, net als zij twee jaar geleden bij AZ deed, het hele stadion onderzoeken. Hoe lang dit onderzoek duurt, hoopt NEC eind deze week meer over te kunnen zeggen. Algemeen directeur Wilco van Schaik laat weten in nauw contact te blijven met zowel de OSRN als de supportersvereniging voordat eventuele keuzes gemaakt moeten worden.

Als NEC wil uitwijken kan dat bijvoorbeeld naar VVV-Venlo in stadion de Koel. Dat liet algemeen directeur Marco Bogers maandagavond weten bij L1. “Ik ben de hele dag in Zeist bij de KNVB geweest en het instorten van het uitvak was daar logischerwijs het gesprek van de dag. Als de nood aan de man is, staan wij overal voor open. We zijn een gastvrije club en Venlo is vanuit Nijmegen inderdaad niet heel ver.”

Foto: Rob Koppers