NEC is het nieuwe seizoen goed begonnen door met 1-0 van VVV Venlo te winnen. Het team van trainer Wiljan Vloet was vaak nog zoekende, maar had duidelijk meer voetbal in de ploeg dan zijn opponent. De 1-0 overwinning, die na rust veilig werd gesteld door een doelpunt van Ramon Zomer, was dan ook terecht.
NEC kende nog al wat nieuwe gezichten met Nathaniel Will, Niki Zimling en Leroy George in de basis. Ook was er het debuut van Lasse Schöne, die een jaar met een blessure aan de kant heeft gestaan. De tegenstander kende een speler met een zelfde verhaal; Dennis Gentenaar maakte na een jaar blessureleed zijn rentree in het Venlose elftal, uitgerekend in ‘zijn’ Goffert. De keeper had de eerste helft weinig te vrezen van de Nijmeegse aanvalslinie. Even zag hij George recht op hem afkomen, maar de vleugelaanvaller hield in, kapte een verdediger uit naar zijn linkerbeen en schoot ruim over. 
Aan de andere kant moest Gabor Babos wel in actie komen. Josué gaf een goede steekpass op Ruud Boymans, die daardoor vrij voor het doel opdook. Het schot van de aanvaller stuitte echter op de benen van de Hongaarse doelman.
De tweede helft was niet veel beter dan de eerste, met het enige verschil dat NEC al vroeg een voorsprong te pakken had. Ramon Zomer kon gemakkelijk de 1-0 binnenkoppen op een voorzet van Rens van Eijden, die de bal goed teruglegde na een voorzet van George. De Doordat de Nijmegenaren vergaten op zoek te gaan naar een tweede treffer en VVV te onmachtig was om een gelijkmaker te forceren, was er nog maar weinig spektakel te beleven in De Goffert. Alleen Vleminckx was nog dicht bij de 2-0, maar hij zag zijn kopbal na een voorzet van George, op de lat landen.


Kijk hier voor foto’s van onze CHEF