De eerste training van NEC in de voorbereiding op het nieuwe seizoen is vastgesteld op maandag 3 juli. De competitie van de Jupiler League start op vrijdag 18 augustus 2017. Dit meldt De Gelderlander donderdagmiddag.

Tot 1 juli a.s. neemt Edwin de Kruijff nog de honneurs waar als technisch directeur. De afzwaaiende verantwoordelijke is nog elke dag te vinden in het Goffertstadion. “Daar ben ik onder meer jong gewoon aanwezig bij het overleg met de scouting. Die jongens zijn al het hele jaar stad en land aan het afreizen om talenten in kaart te brengen. Het is jammer dat door de degradatie veel spelers afvallen omdat ze niet in de Jupiler League willen spelen. Anders hadden we een aardige ploeg op de been kunnen brengen”, geeft De Kruijff aan.

“Ik heb een contract tot en met 30 juni en voel me verplicht die tijd in te zetten voor NEC. Ik zal geen beslissingen nemen, want ik wil niet over mijn graf heen regeren. Beslissingen moeten de mensen bovenin de club nemen, maar ik wil de zaken goed in kaart brengen”, vervolgt De Kruijff.

Tot de komst van de nieuwe sterke technische man is De Kruijff ook belast met de transferzaken. “Ik ben het contactpersoon en heb contact met clubs en zaakwaarnemers. Als er iets concreet is, dan ga ik naar de RvC en de investeerders. De beslissingen neem ik niet meer, maar ik kan wel gesprekken voeren en terugkoppelen”, aldus een uitgesproken en afzwaaiend technisch directeur. “Ik hoop dat de nieuwe technisch directeur er snel zal zijn, het liefst morgen. Dat is duidelijk. Het is eigenlijk voor iedereen onwenselijk dat ik dit doe”.