NEC speelt woensdagavond om 19.00 uur de resterende vijf á zes minuten uit bij AZ. Door de buitengewone situatie zijn er ook wat wissels doorgevoerd bij beide elftallen. Zo kan Rogier Meijer, in tegenstelling tot het eerdere deel van dit duel, nu wel beschikken over verdedigers Philippe Sandler en Bram Nuytinck.

Eerder in dit duel, dat op 29 oktober gespeeld werd, werden Sai van Wermeskerken, Lars Olden Larsen en Sontje Hansen gewisseld. Zij mogen dan ook niet meer in actie komen tijdens het restant. Lasse Schöne, een van de invallers toen in Alkmaar, is er woensdagavond niet bij. De Deen is namelijk ziek. Ook Bas Dost is afwezig. Daarnaast is toenmalig invaller D’Leanu Arts nu geblesseerd, waardoor ook hij er niet bij is in het AFAS Stadion.

Voor hen komen Kodai Sano, Philippe Sandler en Bram Nuytinck in het veld. De twee verdedigers waren er eerder wegens blessures en ziekte niet bij. Sano zat op de bank en valt nu in. Het lijkt er daardoor op dat NEC in een 5-4-1 formatie de winst over de streep gaat proberen te trekken. Meijer heeft in Alkmaar niet veel wissels meer over. Zo zitten alleen Robin Roefs, Rijk Janse, Luc Netten, Rober González en Koki Ogawa nog op de bank voor een eventuele wissel.

Opstelling NEC: Cillessen; Verdonk, Sandler, Ross, Nuytinck, Baas; Sano, Proper, Hoedemakers, Mattsson; Tavsan.

Bij AZ is het juist tegenovergesteld. Mexx Meerdink maakt zijn eerste minuten in de Eredivisie dit seizoen. De jonge spits valt in voor rechtsback Denso Kasius. Richedly Bazoer is geblesseerd bij de thuisploeg. Hij wordt vervangen door Tiao Dantas.

Foto: Orange Pictures