NEC gaat als eerste club in de Eredivisie werken met Face ID voor toegang tot het Goffertstadion. Tijdens de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles op 8 mei kunnen geselecteerde businessclubleden via gezichtsherkenning het stadion betreden. NEC werkt hiermee samen met VideoGuard en FastID (een Marcel Boekhoorn company).

Via een speciale app moet de supporter het paspoort en vervolgens het gezicht scannen. Alle gegevens blijven opgeslagen op de telefoon en komen niet in handen van FastID. Uiteindelijk kunnen supporters dan zonder seizoenkaart, ticket en zelfs mobiele telefoon met enkel een gezichtsscan het stadion betreden.

Het concept wordt als pilot gedraaid bij de businesstribune. Als dat naar wens functioneert, kan in een later stadium de gehele businesstribune op deze manier het stadion betreden. Het blijft ook mogelijk om met een ticket of seizoenkaart het stadion te betreden. Je kan je kaart dus gewoon overdragen. FastID moet straks zorgen voor een snellere en simpelere toegang tot het stadion.

Foto: Rob Koppers