Na de winst in de eerste ronde van de KNVB beker op Fortuna Sittard (3-2) en een laat gelijkspel in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles (3-3) mag NEC het zondag opnemen tegen PSV. Vorig jaar verloren de Nijmegenaren op de een na laatste speeldag in Eindhoven met 3-2. De statistieken spreken (natuurlijk) niet in het voordeel van NEC in het affiche tegen en bij PSV.

NEC won namelijk nog nooit in Eindhoven van PSV en ook gelijke spelen zitten er maar sporadisch tussen. In totaal speelden PSV en NEC 45 keer tegen elkaar in het Phillips Stadion. Hierin wisten de Nijmegenaren vijf keer met een punt naar huis te gaan. Alle andere wedstrijden werden verloren.

Lang terug voor laatste punt

Voor het laatste punt wat NEC behaalde in Eindhoven moeten we terug naar 3 mei 2009. Door een overtreding van Milano Koenders mocht Dank Lazovic aanleggen vanaf elf meter en de penalty schoot hij binnen achter Gabor Babos. Doordat de doelpuntenmaker na zijn goal zijn shirt uittrok en later een domme handsbal maakte, werd hij er met twee keer geel afgestuurd. Later kreeg ook Edison Méndez van de thuisploeg een rode kaart na een harde charge. Met negen tegen elf profiteerde NEC optimaal in een van de laatste minuten van de wedstrijd door een doelpunt van Tim Janssen. Er is één NEC’er die toen ook al meedeed tegen de ploeg uit de Lichtstad en dat is natuurlijk onze huidige aanvoerder Lasse Schöne. Sindsdien verloor NEC dus al zijn wedstrijden op bezoek bij PSV.

NEC is zelf niet in goeden doen de laatste tijd en het wordt dus een enorm lastig verhaal om een resultaat te behalen in Eindhoven. PSV zit zelf echter ook niet in de beste fase die het gekend heeft. Afgelopen weekend was FC Groningen met 4-2 te sterk voor de ploeg van Ruud van Nistelrooij en donderdag mogen zijn mannen nog aantreffen tegen Arsenal in de Europa League.

Eerder dit seizoen pakte de ploeg van Rogier Meijer al een punt tegen topploegen zoals AZ en Feyenoord (beide 1-1). Lukt het NEC om ook in Eindhoven er een gelijkspel uit te trekken of is PSV zoals gewoonlijk te sterk?

Foto: Orange Pictures