Voor NEC staat aanstaande zaterdag de eerste serieuze oefenwedstrijd op het programma. Na drie amateurclubs is SC Heerenveen de tegenstander. De wedstrijd wordt gespeeld op de velden van VV Loenermark in Loenen en begint om 12.30 uur.

NEC, dat donderdagavond nog met 1-3 won van Alverna, zal tegen Heerenveen moeten laten zien dat het in de voorbereiding stappen aan het maken is. Er is alleen nog niet heel veel te zeggen over hoe het elftal er op 18 augustus uit zal zien als NEC de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen speelt.

Zo is er verregaande interesse in bepaalde spelers en zal ook een aantal spelers min of meer gedwongen moeten vertrekken. Aan de andere kant wil NEC zich sowieso nog versterken met een linker centrale verdediger en een linksback. Het vertrek van Dario Dumic wordt intern opgevangen met Robin Buwalda en Frank Sturing, die vorig seizoen prima speelden. Ook de jonge Özgür Aktas dient zich aan.

Op het middenveld maakte de jonge Ragnar Oratmangoen in de tweede wedstrijd een zeer goede indruk. De jeugd dient zich dus (alweer) aan. NEC heeft met Anass Achahbar, Arnaut Groeneveld, Joey Sleegers, Kévin Mayi, Jordan Larsson, Jay-Roy Grot en Mohamed Rayhi overigens nu nog genoeg voorhoede spelers. Te veel, vindt technisch directeur Remco Oversier en dus neemt NEC de komende weken waarschijnlijk nog afscheid van spelers. Reagy Ofosu werd vrijdag de volgende vertrekker.

Er staan roerige transferweken voor de boeg, wat het voor de nieuwe hoofdtrainer Adrie Bogers lastig maakt om vastigheden te creëren. Een wedstrijd in de voorbereiding is niet alleen om standaarden in te slijpen. De wedstrijden zijn er ook voor jonge spelers die kunnen tonen dat ze het niveau hebben en voor de andere spelers die willen laten zien dat zij horen te spelen.

Heerenveen
Wat betreft de tegenstander: Heerenveen hield de selectie (die afgelopen seizoen twee keer verloor van NEC) grotendeels bij elkaar. De Friezen wonnen in de voorbereiding al van de Regioselectie (0-5), vv Buitenpost (1-16) en het Deense FC Nordsjaelland (3-2). Waar NEC komende week een trainingskamp belegt in Heelsum, doet Heerenveen dat deze week al in Hoenderloo. Het duel met NEC is de afsluiter van een intensieve week.

Zaterdag 15 juli NEC-SC Heerenveen, aanvang 12.30 uur.