NEC staat voor een drukke zomer. De Nijmeegse eredivisionist ziet voor het derde jaar op rij de selectie stevig worden verbouwd. Er wordt tevens bezuinigd op het spelersbudget en de selectie van aankomend seizoen lijkt weer volledig anders te zijn. Dat meldt De Gelderlander.

NEC raakt deze zomer sowieso de huurlingen Todd Kane (Chelsea FC), Lucas Woudenberg (Feyenoord) en Marcel Ritzmaier (PSV) kwijt. De kans dat doelman Brad Jones blijft behouden voor de club is nihil. De ervaren Australische doelman kan naar diverse clubs. NEC had de keeper een tweejarig contract aangeboden, maar heeft die aanbieding ingetrokken. De gesprekken tussen de club en Jones leverden niets op.

Daarbij worden Dario Dumic, Wojciech Golla, Janio Bikel, Gregor Breinburg (LA Galaxy en Sparta Praag) en Anthony Limbombe (Leeds United en OSC Lille) door meerdere clubs nadrukkelijk gevolgd. En de Roemeen Mihai Roman aast eveneens op een transfer. De spits zou open staan voor een vertrek en wekt de interesse van onder andere het Poolse Legia Warschau en het Roemeense Steaua Boekarest.

Naast de vermeende interesses voor bovengenoemde spelers vertrekken zoals bekend ook Rens van Eijden, Christian Santos, Cihat Celik en Navarone Foor transfervrij uit Nijmegen. Het contract van Marcel Appiah wordt vooralsnog niet verlengd.