NEC wijkt in augustus waarschijnlijk eenmalig uit naar het stadion van FC Emmen. Dit omdat Thom de Graaf, burgemeester van Nijmegen, bij zijn standpunt blijft dat in de eerste twee weken van augustus geen thuiswedstrijden van NEC gespeeld mogen worden. De club besloot daarop het Univé-stadion in Drenthe te reserveren.
De KNVB heeft de club een waarschuwing gegeven en wil dat dit probleem opgelost wordt. Vorig seizoen was De Graaf dezelfde mening toegedaan en wist NEC de eis met hulp van de KNVB te omzeilen door thuis te spelen tegen SC Heerenveen, een duel waarbij hooguit vijftien agenten noodzakelijk zijn om de orde te handhaven.
De voetbalbond heeft de Nijmegenaren nu aangeboden in de betreffende periode (de competitie begint in het weekend van 6, 7 en 8 augustus) de tegenstander zelf te kiezen: Excelsior, De Graafschap, Heerenveen, Heracles Almelo of VVV-Venlo. Dit is voor De Graaf niet voldoende.
De burgemeester meent dat door de Vierdaagse en de zomerfeesten in de stad het politiekorps van Nijmegen al voldoende wordt belast en weet bovendien dat veel agenten begin augustus hun vakantie hebben geboekt. Hij wil daarom dat NEC de eerste twee duels niet in de eigen stad speelt.
Bron: Voetbal International