NEC heeft vanmiddag een geheim oefenduel gespeeld tegen De Graafschap. De ploeg van Henk de Jong hield stand op de eigen Vijverberg: 1-1. Taiwo Awoniyi zorgde voor de enige treffer aan Nijmeegse zijde.

De wedstrijd werd gespeeld zonder toeschouwers en was vooraf niet bekend gemaakt. NEC begon achterin met een erg jong centrum. Frank Sturing (19), Ozgur Aktas en Lars Kramer (beide A-junior) vormden samen met Heinloth en Fomitschow de vijfmans-defensie. Die vijf man achterin zagen de De Graafschap al na een kwartier op voorsprong komen. Dean Koolhof leverde een scherpe voorzet af, waar doelman Delle zich op verkeek en op zijn beurt El Jebli onderuit haalde. Daryl van Mieghem benutte de gegeven strafschop, hoewel Delle naar de goede hoek ging.

De Graafschap bleef de betere ploeg en NEC creëerde geen enkele kans in het 5-3-2 systeem. Beide ploegen wisselden na de rust veelvuldig. Ofosu werd de tweede helft als rechtsback geposeerd, maar werd al snel rechtsbuiten toen Hyballa weer 4-3-3 hanteerde. Arnaut Groeneveld, die in de rust Grot afloste, was de gevaarlijkste man in het Rood-Groen, maar de Graafschap kwam nog nauwelijks in gevaar. NEC werd sterker naar mate de tweede helft vorderde en kreeg zodoende ook grote kansen. Gmeiner zag zijn inzet net naast gaan, maar Taiwo Awoniyi wist na 83 minuten een voorzet van Breinburg te verzilveren: 1-1.

Awoniyi en Rayhi kregen direct daarna de mogelijkheid om hun ploeg op voorsprong te schieten, maar deden dat niet. Diezelfde Awoniyi raakte in blessuretijd nog de lat.

Opstelling NEC: Delle; Heinloth (46′ Ofosu), Sturing, Kramer (60′ Golla), Aktas (60′ Gmeiner), Fomitschow (60′ Burnet); Bikel (67′ Rayhi), Messaoud (46′ Breinburg), Von Haacke; Grot (46′ Groeneveld), Mayi (60′ Awoniyi)

Foto: Rob Koppers