NEC heeft woensdagavond gelijkgespeeld tegen NAC Breda. In het Goffertstadion werd het 1-1. De bezoekers kwamen in de 17e minuut op voorsprong via Poepon. Acht minuten later werd het al 1-1 door Rens van Eijden. In de 77e minuut moest NEC met tien man verder, omdat Tobias Haitz zijn tweede gele kaart ontving.
De equipe van trainer Anton Janssen begon fel en aanvallend aan de wedstrijd. Dit leverde enkele matige kansen op, terwijl NAC vooral de focus legde op de counter. Omdat NEC al vroeg druk zette op de tegenstander, kwamen de Bredanaren maar moeilijk aan voetballen toe. Toen NAC er na een kwartier spelen eindelijk uit kwam, ging Tobias Haitz achterin in de fout. NEC leed hierdoor balverlies en toen de bal plots voor de voeten van Rydell Poepon kwam, haalde de spits verwoestend hard uit. Zijn kanonskogel belandde vol in de kruising en ook doelman Kalle Johnsson had geen kans: 0-1.
De achterstand duurde echter niet lang voor de Nijmegenaren. NEC kreeg een vrije trap na een overtreding van Anouar Hadouir. Deze werd genomen door Jeffrey Leiwakabessy, die Michael Higdon bereikte. De spits kopte door op Rens van Eijden, die de bal van dichtbij hard in de rechterhoek schoot: 1-1. NEC was in de fase na de gelijkmaker duidelijk de betere ploeg en kreeg enkele mogelijkheden. Een vrije trap van Jakob Jantscher spatte uiteen tegen de lat, terwijl een poging van Sören Rieks werd geblokt door de Bredase defensie. Even later kon Leiwakabessy plots alleen op goalie Ten Rouwelaar af, maar zijn schot ging voorlangs. Hierdoor ging men bij een 1-1 stand rusten.
De tweede helft begon rommelig. Beide ploegen waren slordig in de passing en kregen weinig kansen. Invaller Alireza Jahanbakhsh tekende in de 65e minuut eindelijk aan voor een grote kans voor NEC. Hij speelde zich knap vrij, maar zijn schot werd nog net gepareerd door NAC-doelman Ten Rouwelaar. In de 77e minuut moest NEC met tien man verder. Haitz schoffelde Poepon onderuit en ontving zijn tweede gele en dus rode kaart. Hierdoor werd Samuel Stefanik geslachtofferd en maakte Lasse Nielsen zijn eerste minuten in het NEC-shirt.
De slotfase stond vooral bol van overtredingen van de bezoekers, die er zo alles aan deden om een punt mee te nemen naar Breda. Uiteindelijk lukte dit ook. Het tiental van NEC was niet meer in staat om te scoren, waardoor er bij een 1-1 stand werd afgefloten. Aanstaande zaterdag gaat NEC op bezoek bij Feyenoord. Dit duel begint om 20:45 uur.
Wedstrijdverloop
17’ 0-1: Poepon.
24’ 1-1: Van Eijden.
Gele kaarten
NEC: 63’ Haitz, 89’ Rieks.
NAC: 23’ Hadouir, 76’ Gilissen.
Rode kaarten
NEC: 77’ Haitz.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Haitz, Leiwakabessy; Stefanik (79’ Nielsen), Rieks, Foor; Hemlein, Higdon (70’ Castillion), Jantscher (62’ Jahanbakhsh).
Opstelling NAC Breda:Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Seuntjens (69’ Suk), Gillissen, Matic; Hadouir (87’ Verbeek), Poepon, Sarpong.

NEC

Statistieken

NAC Breda

49%

Balbezit

51%

14

Doelpogingen

5

4

Schoten op doel

4

5

Schoten naast doel

1

3

Corners

4

2

Buitenspel

1

15

Overtredingen

19

2

Gele kaarten

2